Herman


Wie?

JUNI 2015XXX

Ik ben Herman Steenvoorde. Sinds 25 jaar begeleid ik particulieren en organisaties met werkdrukproblemen en stress.  In het verleden heb ik met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Daar was ik  o.a. leerkracht, docent, intern begeleider en trajectcoach. Ik volgde ondertussen allerlei opleidingen op het gebied van coaching, training en therapie.Naast een groot aantal bijscholingsworkshops op het gebied van burnout- en stressbegeleiding deed ik o.a. de opleiding psychotherapie bij het NAP, voor master registercoach NLP bij BGL, voor stressconsultant bij CVB in Baarn en de opleiding voor mindfulnesstrainer bij CVM in Amsterdam. Daarnaast deed ik ruime ervaring op als re-integratiecoach bij een aantal grote re-integratiebureaus. 
In 1994 begon ik mijn bureau ‘Oase Coaching’.

Rust in jezelf

Ik geniet er erg van als ik mensen kan  begeleiden rust te vinden in zichzelf ondanks de hectiek van het dagelijks leven. Er is dan heel veel mogelijk. Je prestaties verbeteren. Je laat je niet gek maken door drukte. En …. je maakt jezelf ook niet gek door overdreven perfectionisme of onnodige zorgelijke gedachten. Je geniet meer en je ontdekt welke echt jouw  kwaliteiten zijn. Het wordt je duidelijk waar jouw grenzen liggen en je hoe je die kunt bewaken. En ook; je gaat merken dat je beter en effectiever functioneert.

Geen werkdruk

Een belangrijk moment in mijn leven was het contact met De Leonardushoeve in Belfeld. Een klooster waar ik leerde hoe je kunt werken zonder last te hebben van werkdruk. Je bent niet bezig met willen, moeten, bereiken of presteren. Je bent alleen maar bezig met….ja, met ‘bezig zijn’. Werk komt gewoon af en de resultaten zijn zelfs beter dan wanneer je onder druk werkt. En  ondertussen kun je genieten van ‘doen’.  Ik wist toen dat dat de basis zou worden van mijn werk als coach en trainer.
Ik begeleid nu met name mensen met stress- en burnoutproblemen.

Programma’s

Ik ben erg trots op mijn programma ‘Slow Working’  Een programma voor stresspreventie dat met veel succes is uitgezet voor bijvoorbeeld onderwijsorganisaties en zorginstellingen. Daarnaast begeleid ik veel particuliere klanten in re-integratietrajecten en geef ik mindfulnesstrainingen.

Ben je geïnteresseerd?
Je kunt altijd een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.