Mindfulness voor leerkrachten: Vergroot je persoonlijke effectiviteit en leer omgaan met werkdruk

 

Mindfulness heeft soms het imago van zweverigheid maar deze training is heel praktisch gericht op het werk van leerkracht. Hoe blijf ik rustig bij alles wat er in mijn beroep van mij gevraagd wordt?

Mindfulness leert je om rustig te blijven bij drukte. Het leert je hoe je bij jezelf kunt blijven, hoe je niet direct hoeft te reageren op elke prikkel en hoe je bewust keuzes kunt maken.
Als leerkracht ben je wellicht gewend om wel direct te reageren, zaken op te lossen, anderen tevreden te stellen. Dat gaat allemaal automatisch omdat het druk is.  Je neemt niet de tijd om na te gaan hoe en ook of je wel moet reageren.
Hoe zou het zijn wanneer je nu eens vanuit rust reageert?  Dat kan in sommige gevallen best onwennig zijn. We zijn geconditioneerd om ons best te doen, niet te falen, er altijd voor anderen te zijn.  Maar reageren vanuit een rustige houding is echt te leren.

In deze training maak je kennis met de kracht van Mindfulness. Je krijgt inzicht in de basisbeginselen om meer bewust te leven en anders om te gaan met stress, gedachten en emoties. Je vergroot je persoonlijke effectiviteit.

Er is volop ruimte om met  zaken die je inbrengt uit de dagelijkse praktijk van het werk, aan de slag te gaan. Als een ervaren mindfulnesstrainer en vanuit mijn achtergrond als leerkracht kan ik allerlei praktische tips en informatie geven die steun bieden bij het in praktijk brengen van het mindfull-zijn tijdens het drukke werk van leerkracht. 

aantal bijeenkomsten:    8
aantal deelnemers:         8
locatie:                              in overleg
tijd:                                    in overleg overdag na schooltijd of ‘s avonds.