Stap 3: Even niets

Een tandje minder.

Geen tandje erbij als je het druk hebt, maar juist een tandje minder. Je hebt geen stressproblemen meer en je resultaten verbeteren.Daar geloven we meestal niet in. Er zit een drive in ons die daar niet aan wil. We zullen ons een andere mindset moeten aanmeten. Daar een ander keer over. Deze blog gaat over een belangrijke stap in de nieuwe manier van hard werken.

Geen flow

Je kiest voor een taak in stap 2 en vervolgens maak je die gewoon af zoals in stap 1 van mijn vorige blogs.  Nu in stap 3 ga je ervoor zorgen dat je niet zomaar van de ene taak in de andere stapt. Want dat is wat we vaak doen. Je hebt een klus afgerond en gaat direct door naar de volgende. Je zit in een “flow” zeg je dan misschien tegen jezelf. Maar vergis je dan niet. Een flow kost ook energie. Op een gegeven moment word je toch moe. Als je kunt werken vanuit een rustige houding, zonder je mee te laten slepen, blijft je energie stromen en word je nauwelijks moe.

Even niets

Kijk eens wat het oplevert als je na het afronden van een taak een korte break neemt. Gewoon even naar de koffieautomaat, een praatje maken, even wat opruimen of wat dan ook. Als het maar niet iets is waar je weer over moet nadenken. Dus geen mailtjes lezen of een afspraak maken. Gewoon even een gedachtepauze. Even uit het raam kijken kan ook. Waarnemen wat er te zien is en alles van je vorige taak achter je laten. Je ontwikkelt op die manier de rustige houding waardoor je helder aan een nieuwe taak kunt beginnen.

Kwaliteit leveren

Misschien vind je dat het nodig is een actieve houding uit te stralen in je werk. Iedereen, jijzelf ook, moet kunnen zien dat je hard werkt. Dan is dat een probleem. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de resultaten, om de kwaliteit van je werk. Laat jezelf en anderen zien dat de kwaliteit van je werk verbetert. Probeer het eens!

Wil je het graag kunnen, maar vind je het lastig? In een aantal coachgesprekken met mij kun je de nodige vaardigheden leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *