Stap 0: Een tandje minder

Een tandje erbij zorgt voor stress

Hard werken en even een tandje erbij als het druk is. Dat is hetgeen we meestal doen. Zo hebben we dat altijd geleerd. Want alleen met hard werken bereik je wat je wilt. Op die manier is er natuurlijk niets mis met hard werken.

Problemen ontstaan, dat weten we allemaal, bij té hard werken. Je gaat door zonder pauzes. Je stapt over van het een naar het ander en bent dan ook nog het liefst met een aantal taken tegelijkertijd bezig. Je raakt gestrest en als dat lange tijd aanhoudt krijg je klachten en dreigt het gevaar van een burnout.

Een tandje minder verhoogt je prestaties

Er is echter ook een andere manier van hard werken. Geen tandje erbij dit keer, maar juist een tandje minder. En raad eens …. je resultaten blijven hetzelfde ! Er is zelfs grote kans dat je resultaten verbeteren. Hoe werkt dat?
Het gaat in 3 stappen:
Stap 1: je richt je op één taak en die maak je helemaal af.
Stap 2: je kiest duidelijk voor wat je doet en dat doe je vervolgens gewoon
Stap 3: je neemt tussen je taken een gedachtepauze.

Verander je mindset

Al deze stappen vragen in veel gevallen een andere instelling en vaak ook nieuwe vaardigheden bij het omgaan met onze taken. Maar het verlaagt de stress, zorgt ervoor dat je heldere keuzes maakt en maakt je creatief in het vinden van oplossingen. Hierdoor verlies je geen tijd en zul je beter presteren. In mijn volgende blogs zal ik de stappen verder uitwerken. Je zult zien hoe gemakkelijk het allemaal is.